• 02166073707
  • 02166073721
رایا مهررایا مهررایا مهررایا مهر
  • خانه
  • خدمات
    • پرستار سالمند در منزل
    • پرستار کودک در منزل
    • پرستار بیمار در منزل
    • نیروی خدماتی نظافت و انجام امور منزل و شرکت
  • درباره ما
  • نظرات مشتریان
  • مقالات
  • تماس با ما
✕
            نتیجه مرتبط پیدا نشد نتایج جستجو

            شناخت ۱۴ نوع از بیماری های شایع سالمندان

            • خانه
            • مقالات خدمات پرستاری در منزل
            • خدمات در منزل
            • شناخت ۱۴ نوع از بیماری های شایع سالمندان
            نگهداری از کودک در منزل
            برای نگهداری از کودک در منزل چه نکاتی را رعایت کنیم؟
            ژانویه 24, 2024
            پرستار سالمند در غرب تهران
            پرستار سالمند در غرب تهران
            ژانویه 25, 2024
            بیماری های شایع سالمندان

            با افزایش جمعیت سالمندان در ایران و جهان، شناخت بیماری های شایع سالمندان به یک مسئله‌ی مهم تبدیل شده است، به گفته‌ی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ های آمریکا (CDC)، داده‌ها نشان می‌دهند که پس از ۶۵ سالگی می‌توان ۱۵ سال دیگر زندگی کرد، البته انتخاب سبک زندگی سالم به منظور بالا بردن کیفیت و مدیریت دقیق شرایط مهم است.

            اجتناب از سیگار، کاهش وزن، داشتن فعالیت بدنی و رعایت رژیم غذایی سالم به سالمندان کمک خواهد کرد، تا زندگی با کیفیت و طول عمر بیشتری داشته باشند، همچنین مشورت با پزشک در خصوص کنترل بیماری‌های مزمن نیز در بهبود شرایط موثر خواهد بود.

            بیماری های شایع سالمندان

            بیماری های شایع سالمندان

            بر اساس گفته CDC شما هم می‌توانید جزو ۴۱ درصد افراد بالای ۶۵ سالی باشید که می‌گویند از نظر سلامتی بسیار خوب و عالی هستند.

            در این مقاله همراه ما باشید تا با بررسی و شناخت بیشتر بیماری های شایع سالمندان یاد بگیریم، چطور می‌توانیم با وجود بیماری‌ها، زندگی بهتر و درک بیشتری از زندگی سالمندان داشته باشیم.

            فهرست مطالب:

            • بیماری های شایع سالمندان
            • ۱۰.   سوء مصرف مواد
            • ۱۳. بهداشت دهان و دندان
            • ۱۴.  زونا

            بیماری های شایع سالمندان

            ۱.   آرتریت

            زمانی که یک یا چند مفصل دچار التهاب می‌شوند، آرتریت گفته می‌شود، آرتریت انواع مختلفی دارد که هر کدام از آن‌ها به دلایل متفاوتی افراد را درگیر می‌کنند، اما روش‌های درمان در اغلب آرتریت‌ها مشابه است.

            در بین بیماری های مزمن و شایع احتمالا آرتریت جایگاه شماره یک را از آن خود می‌کند، این بیماری افراد ۶۵ ساله و بالاتر را درگیر خود کرده و منجر به درد و کاهش کیفیت زندگی سالمندان خواهد شد، با توجه به اینکه درمانی برای آن وجود ندارد، برای حفظ زندگی نرمال با پزشک متخصص برای داشتن یک برنامه‌ی فعالیت شخصی به‌منظور مدیریت درد و داشتن فعالیت مشورت کنید.

            بیماری های قلبی

            ۲. بیماری قلبی

            بیماری قلبی طیف گسترده‌ای از مشکلات قلبی را شامل می‌شود و یکی از عاملین اصلی فوت در افراد بالای ۶۵ سال است، به گفته‌ی آژانس بین‌المللی فدرال، بیماری های قلبی ۳۷ درصد از مردان و ۲۶ درصد از زنان را تحت تاثیر قرار می‌دهند.

            عوامل خطر مانند فشار خون بالا و کلسترول بالا احتمال سکته مغزی و یا ابتلا به بیماری قلبی را در افراد بالا می‌برند، طبق توصیه‌ی پزشک متخصص، انجام کارهای زیر نه تنها می‌تواند به بیماری قلبی کمک کند، بلکه می‌تواند سلامت فرد سالمند را هم بهبود ببخشد.

            • ورزش کردن
            • خوب غذا خوردن (خوب غذا خوردن به این معنی است که با رعایت رژیم غذایی متعادل و سالم، وزن مناسبی داشته باشید)
            • شب خوب استراحت کردن و به موقع خوابیدن

            ۳. سرطان

            سرطان دومین عامل مرگ‌ومیر در بین افراد بالای ۶۵ سال است، بنابراین توجه به آن امری مهم تلقی می‌‍‌شود، شیوه‌های مختلف غربالگری مانند ماموگرافی، کولونوسکوپی و چک کردن پوست به تشخیص به موقع سرطان کمک شایانی می‌کند.

            اگرچه نمی‌توان از سرطان های شایع در سالمندان پیشگیری کرد، اما چنانچه به موقع تشخیص داده شوند، بسیاری از انواع آن قابل درمان هستند، و می‌توان کیفیت زندگی سالمندان را با وجود این بیماری حفظ کرد، همکاری با تیم پزشکی و حفظ زندگی سالم همراه با رژیم غذایی سالم می‌تواند به روند بهبود سالمند کمک کند، می‌توانید جهت مراقبت از عزیز سالمند با استخدام پرستار سالمند در منزل به روند بهبودی و حفظ آرامش سالمند و خانواده کمک کنید.

            بیماری های شایع سالمندان

            بیماری های شایع سالمندان

            ۴. آلزایمر

            بیماری آلزایمر یک اختلال عملکرد مغزی است که پس از بیماری قلبی و سرطان، سومین عامل مرگ افراد سالمند را به خود اختصاص داده است. از آنجایی که در بین بیماری های مغزی سالمندان تشخیص آلزایمر چالش برانگیز است. نمی‌توان آمار دقیقی از تعداد مبتلایانی که با آن زندگی می‌کنند، ارائه داد. با این حال کارشناسان تایید می‌کنند که اختلال شناختی تاثیر قابل توجهی بر سلامت کلی سالمندان خواهد داشت که مسائل ایمنی و خود مراقبتی را شامل خواهد شد. و هزینه مراقبت چه در منزل، چه در مرکز مراقبت بالا خواهد بود.

            بیشتر بخوانید:

            علل بروز آلزایمر در سالمندان چیست؟

            ۵. بیماری‌های تنفسی

            ریه‌ها مهمترین قسمت دستگاه تنفسی هستند، زمانی که یک قسمت یا بخش‌هایی از آن درگیر شوند عملکرد ریه‌ها دچار اختلال می‌گردند، بیماری‌های ریوی یکی از شایع‌ترین علل مرگ‌و میر در سراسر جهان است.

            در میان افراد ۶۵ سال به بالا حدود ۱۰ درصد از مردان و ۱۳ درصد از زنان مبتلا به آسم هستند، داشتن یک بیماری مزمن تنفسی خطرات سلامتی سالمندان را افزایش می‌دهد و آن‌ها را در برابر ذات‌الریه و سایر عفونت‌ها آسیب‌پذیرتر می‌کند، انجام آزمایش‌های عملکرد ریه و مصرف داروی صحیح یا استفاده از اکسیژن طبق دستور پزشک، کمک زیادی به حفظ سلامت سالمندان خواهد کرد.

            ۶. پوکی استخوان

            پوکی استخوان به کاهش تراکم و استحکام استخوان می‌گویند که بیشتر در دوره‌ی کهنسالی بروز می‌کند و به کم‌تحرکی و ناتوانی در حرکت منجر خواهد شد، پوکی استخوان، سالمندان را در معرض خطر شکستگی استخوان‌ها به‌خصوص در نواحی ستون فقرات، لگن و مچ دست قرار می‌دهد، در نهایت باعث کاهش سلامتی سالمندان، ضعف حرکت و کاهش کیفیت زندگی آن‌ها خواهد شد، تغذیه‌ی مناسب و ورزش منظم در طول زندگی به پیشگیری از پوکی استخوان کمک خواهد کرد.

            ۷. دیابت

            دیابت در دسته‌ی بیماری‌های مزمن قرار می‌گیرد، هنگام ابتلا به دیابت، بدن انسولین تولید نمی‌کند یا نمی‌تواند از انسولین تولید شده استفاده کند، ۲۵ درصد افراد بالای ۶۵ سال و بالاتر با دیابت زندگی می‌کنند که خطر قابل توجهی برای سالمندان محسوب می‌شود.

            خوشبختانه برای اندازه‌گیری سطح قند خون با انجام آزمایش‌ خون ساده، می‌توان دیابت را به موقع شناسایی و درمان کرد، تشخیص زودهنگام اینکه فرد سالمند دیابت دارد یا در معرض خطر ابتلا می‌باشد، کمک قابل توجهی به کنترل بیماری و بهبود وضعیت سلامتی در دراز مدت خواهد کرد.

            بیماری های سالمندان

            ۸. آنفولانزا و ذات‌الریه

            اگرچه آنفولانزا و ذات‌الریه بیماری‌های مزمنی نیستند اما براساس (CDC)، این عفونت‌ها جزو عاملین اصلی مرگ‌ومیر در سالمندان بالای ۶۵ سال به حساب می‌آیند، ذات‌الریه عفونتی است که باعث التهاب یک یا هر دو ریه می‌شود و تنفس را با مشکل مواجه می‌کند، سالمندان در برابر این بیماری‌ها آسیب‌پذیرتر هستند، بنابراین توصیه می‌شود سالمندان برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری‌ها، با مشورت پزشک واکسن آنفولانزای سالانه دریافت کنند.

            ۹. سقوط و زمین خوردن

            سقوط از عوامل اصلی مراجعه به اورژانس در سالمندان است، با افزایش سن خطر سقوط و نیاز به مراقبت در اورژانس افزایش می‌یابد، هر سال ۲.۵ میلیون نفر از افراد بالای ۶۵ سال به دلیل زمین خوردن در بخش‌های اورژانس تحت درمان قرار می‌گیرند، این آمار نشان می‌دهد که زمین خوردن در سالمندان بیشتر از گروه‌های سنی دیگر است.

            یک سوم این افراد ظرف یک سال دوبار به دلیل زمین خوردن به اورژانس مراجعه می‌کنند، با توجه به اینکه بیشتر زمین خوردن‌ها در خانه اتفاق می‌افتد، می‌توان با ایمن‌سازی محیط زندگی به شکل قابل توجهی از آن جلوگیری کرد.

            ۱۰.   سوء مصرف مواد

            تجزیه و تحلیل داده‌ها در آمریکا نشان می‌دهد از هر پنج نفر بالای ۶۵ سال، یک نفر در مقطعی از زندگی خود مشکل سوء مصرف مواد یا الکل داشته است، الکل و تنباکو در صدر فهرست مصرف  هستند، سوء مصرف مواد مخدر و الکل به دلیل تداخل با داروهای تجویزی بر سلامت کلی افراد تاثیرگذار بوده و تهدیدی بر سلامت سالمندان خواهد بود، عدم تعادل و در پی آن زمین خوردن و مسمومیت از جمله مشکلاتی هستند  که در اثر سوء مصرف مواد و الکل به وجود خواهد آمد.

            ۱۱. چاقی

            یکی دیگر از بیماری های شایع سالمندان و عامل مهمی که همواره سلامت سالمندان، به‌خصوص بیماران قلبی، دیابتی و سرطانی را تهدید می‌کند، چاقی است، البته چاقی به طور کل روی کیفیت زندگی تاثیر می‌گذارد و همه‌ی بیماری‎‌های مزمن را تحت شعاع قرار می‌دهد، بر اساس CDC از بین بزرگسالان بین ۶۵ تا ۷۴ سال ۳۶ درصد از مردان و ۴۰ درصد از زنان چاق هستند (به این معنی که شاخص توده بدنی ‌آن‌ها بیشتر یا مساوی 30 است) این آمار نشان می‌دهد یک فرد مسن نسبت به گذشته فعالیت و تحرک ندارد.  

            افسردگی در سالمندان

            ۱۲.  افسردگی 

            در بین بیماری های اعصاب و روان، افسردگی به عنوان شایع‌ترین بیماری تلقی می‌شود، بر اساس گزارش انجمن روان‌شناسی آمریکا، ۱۵ تا ۲۰ درصد آمریکایی‌های بالای ۶۵ سال افسردگی را تجربه کرده‌اند، در مورد ایران آمار دقیقی در دسترس نیست، افسردگی با کاهش ایمنی بدن، توانایی فرد را برای مبارزه با عفونت‌ها و سایر بیماری‌ها به خطر می‌اندازد، این یک تهدید جدی برای سلامتی خواهد بود.

            درمان با دارو و افزایش فعالیت بدنی از جمله راه‌هایی هستند که به بهبود زندگی سالمندان کمک می‌کنند، معاشرت با دوستان و هم‌سن و سالان، حضور در جمع‌های خانوادگی و انجام فعالیت‌های مورد علاقه کمک زیادی در پیشگیری و مقابله با افسردگی خواهد داشت.

            ۱۳. بهداشت دهان و دندان

            دندان‌ها و لثه‌های سالم نه تنها لبخندی زیبا به افراد هدیه می‌کنند، بلکه برای غذا خوردن نیز مهم بوده و تاثیر مستقیم بر سلامت کلی بدن سالمندان خواهند داشت، با افزایش سن و کم آبی بدن، دهان خشک‌تر می‌شود، کاهش دندان‌ها نیز عمل جویدن را سخت خواهد کرد.

            به همین دلیل غذاهایی را انتخاب می‌کنند که راحت‌تر جویده شوند و به این ترتیب بدن فرد سالمند با کمبود بعضی از مواد غذایی مواجه خواهد شد، لذا توجه به بهداشت دهان و دندان از جمله معاینات منظم دندان‌پزشکی بسیار مهم است و باید در اولویت مراقبت‌های بهداشتی قرار بگیرد.

            بیماری های شایع سالمندان

            ۱۴.  زونا

            متاسفانه ممکن است بیماری آبله مرغان که در بچگی به آن مبتلا شده‌اید، در بزرگسالی به شکل زونا برگردد! با استناد به گفته‌ی موسسه‌ی ملی بهداشت، از هر سه نفر بالای ۶۰ سال یک نفر به زونا مبتلا می‌شود و ۵۰ درصد از آمریکایی‌ها قبل از  ۸۰ سالگی آن را تجربه می‌کنند، عامل ویروس زونا همان عامل آبله مرغان است که در بدن باقی مانده است و چند سال بعد به شکل زونا برمی‌گردد، این بیماری معمولا با درد و سوزش و با جوش‌های قرمز رنگ در یک طرف بدن خود را نشان می‌دهد.

            درمان مشخصی برای زونا وجود ندارد، اما به کمک دارو و مشورت با پزشک می‌توان از شدت و پخش آن به سایر قسمت‌های بدن جلوگیری کرد، برای جلوگیری از عوارض جدی این بیماری دریافت دو نوبت واکسن آبله مرغان توصیه می‌شود.

            سخن آخر

            شکی نیست که بیماری‌ های شایع سالمندان باعث کاهش کیفیت زندگی آن‌ها خواهد شد، از طرفی کنترل شرایط نیز در مواقعی از عهده‌ی خانواده و اطرافیان خارج خواهد بود، بنابراین استخدام پرستار سالمند در منزل کمک شایانی به بهبود سالمند و برداشتن باری از دوش خانواده خواهد بود، به همین منظور پرستاران باتجربه‌ی ما در مرکز خدمات پرستاری در منزل رایا مهر در کنار شما خواهند بود، جهت استعلام هزینه پرستار سالمند در منزل با کارشناسان ما تماس بگیرید.

            بیشتر بخوانید:

            چرا نیاز داریم تا یک مراقب سالمند داشته باشیم؟ وظایف او در منزل چیست؟

            به اشتراک گذاری
            0
            رایا مهر
            رایا مهر
            شرکت رایا مهر در سال ۹۴ دست به نوآوری زد و با توجه به نیاز روز افزون جامعه با مدیریت سرکار خانم مهناز حسینی ابریشمی که علاوه بر تخصص پرستاری، کارشناس ارشد روانشناسی نیز بودند، توانست با تلفیق این دو رشته مهم تجربی و انسانی، شکل نوینی از خدمت رسانی این حوزه را با در نظر گرفتن نیاز افراد پر مشغله ایجاد نمایند، در تاسیس مرکز خدمات پرستاری رایا مهر در واقع در کنار تجربه و تخصص کاری مسئله مهم ارتباط عاطفی و روابط عمومی بالا برای تمامی سطوح مراقبتی و خدماتی در نظر گرفته شده است.

            مطالب مرتبط

            انواع داروهای ضد دل درد و دل پیچه کودکان

            انواع داروهای ضد دل درد و دل پیچه کودکان

            اکتبر 2, 2024

            معرفی انواع داروهای ضد دل درد و دل پیچه کودکان


            اطلاعات بیشتر
            بیماری پروانه ای چیست؟

            بیماری پروانه ای چیست؟

            سپتامبر 18, 2024

            بیماری پروانه ای چیست؟ علائم و روش های مراقبت


            اطلاعات بیشتر
            پرستار خانم جهت سالمند

            پرستار خانم جهت سالمند

            آگوست 28, 2024

            پرستار خانم جهت سالمند


            اطلاعات بیشتر

            دیدگاهتان را بنویسید

            نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

            مرکز خدمات پرستاری در منزل ارکان مهر رایا

            خیابان آزادی-بلوار شهیدان-برج زیتون-طبقه 12-واحد b4
            پست الکترونیک info@Rayamehr.com
            موبایل جهت موارد ضروری ۰۹۳۵۵۳۴۳۲۶۷
            شماره تماس
            ۶۶۰۷۳۷۲۱ (۰۲۱)
            ۶۶۰۷۳۷۱۱ (۰۲۱)
            ۶۶۰۷۳۷۰۷ (۰۲۱)

            خدمات پرستاری در منزل در تهران و کرج

            پرستار سالمند در منزل

            پرستار کودک در منزل

            پرستار بیمار در منزل

            انجام امور منزل (نیروی خدماتی خانم و آقا)

                      نتیجه مرتبط پیدا نشد نتایج جستجو