• 02166073707
  • 02166073721
رایا مهررایا مهررایا مهررایا مهر
  • خانه
  • خدمات
    • پرستار سالمند در منزل
    • پرستار کودک در منزل
    • پرستار بیمار در منزل
    • نیروی خدماتی نظافت و انجام امور منزل و شرکت
  • درباره ما
  • نظرات مشتریان
  • مقالات
  • تماس با ما
✕
            نتیجه مرتبط پیدا نشد نتایج جستجو

            علائم ابتلا به بیماری پارکینسون در سالمندان

            • خانه
            • مقالات خدمات پرستاری در منزل
            • خدمات در منزل سالمندان
            • علائم ابتلا به بیماری پارکینسون در سالمندان
            قیمت پرستار سالمند
            تعرفه و هزینه نگهداری از سالمند 1402 | قیمت پرستار سالمند در منزل
            مارس 4, 2023
            نیاز به پرستار سالمند
            نیاز به پرستار سالمند روزانه در منزل
            ژانویه 20, 2024
            پارکینسون در سالمندان

            پارکینسون در سالمندان

            بیماری پارکینسون در سالمندان ( Parkinson’s Disease) چیست و پرستار سالمند مبتلا به پارکینسون کیست؟ این بیماری نخستین بار توسط یک دانشمند بریتانیایی به نام جیمز پارکینسون در سال ۱۸۱۷ میلادی توصیف شد و نام او را روی این بیماری گذاشتند، این بیماری اختلال پیش‌رونده، مخرب و دراز مدت دستگاه عصبی مرکزی است که عمدتاً سیستم حرکتی بدن را مختل می‌کند، نشانه‌های این بیماری معمولاً آرام و به‌تدریج ظاهر می‌شوند و با پیشرفت بیماری، علائم غیرحرکتی نیز بروز می‌کنند.

            پارکینسون در سالمندان

            پارکینسون در سالمندان

            فهرست مطالب:

            • پارکینسون
            • علائم بیماری پارکینسون
            • آیا میدانید عوامل موثر در ابتلا به بیماری پارکینسون کدامند؟
            • استفاده از پرستار سالمند و تکنولوژی برای به چالش کشیدن مغز

            پارکینسون

            شاخص ترین علائم بیماری پارکینسون عبارتند از لرزش، خشکی بدن، آرام‌شدن حرکات و دشواری در راه‌رفتن، نشانه‌های شناختی و رفتاری این بیماری نیز در اغلب افراد معمولاً به شکل افسردگی، اضطراب و فقدان علاقه و هیجان بروز می‌کند، در مراحل پیشرفته بیماری پارکینسون، بعضاً زوال عقل نیز شایع است، فرد مبتلا به پارکینسون ممکن است مشکلاتی در خوابیدن و سیستم حواس خود نیز تجربه کند.

            نشانه‌های حرکتی بیماری پارکینسون در سالمندان به علت از بین رفتن سلول‌ها در توده سیاه مغز و در نتیجه کاهش دوپامین (که یک انتقال‌دهنده عصبی است) رخ می‌دهد، دوپامین برای حفظ الگوهای حرکتی طبیعی بدن اهمیت زیادی دارد و دقیقاً به همین دلیل است که بسیاری از درمان‌های پارکینسون با هدف افزایش سطح دوپامین در مغز انجام می‌شوند، در بیماری پارکینسون، از بین رفتن نورون‌ها (یاخته‌های عصبی) در سایر بخش‌های مغز هم رخ می‌دهد و زمینه‌ساز برخی علائم غیرحرکتی این بیماری می‌شود.

            علائم بیماری پارکینسون

            علائم پارکینسون

            علائم پارکینسون

            آیا میدانید عوامل موثر در ابتلا به بیماری پارکینسون کدامند؟

            اگرچه علت بروز بیماری پارکینسون کاملاً مشخص نیست، اما می‌دانیم که هر دو فاکتور ژنتیکی و محیطی در بروز آن نقش دارند، از این میان می‌توان به فاکتورهایی مانند افزایش سن، پیشینه خانوادگی ابتلا به بیماری پارکینسون، جهش‌های ژنتیکی، جنسیت، قرار گرفتن در معرض سموم دفع آفات، مصرف برخی داروها و پیشینه آسیب و جراحت مغز به‌عنوان عوامل بروز این بیماری اشاره کرد.

            تشخیص کیس‌های معمول پارکینسون عمدتاً بر اساس نشانه‌های این بیماری به‌خصوص نشانه‌های حرکتی انجام می‌شود، از آزمایش‌هایی مانند تصویربرداری عصبی می‌توان برای تشخیص قطعی و کنار گذاشتن سایر بیماری‌ها استفاده کرد، پارکینسون معمولاً در مردان بالای ۶۰ سال بروز می‌کند و برای انجام امورات خود نیازمند پرستار سالمند و در موارد حاد  پرستار شبانه روزی می باشند.

            زنان کمتر به این بیماری مبتلا می‌شوند، پارکینسون ممکن است در افراد زیر ۵۰ سال نیز ایجاد شود که در این صورت پارکینسون زودرس خوانده می‌شود، امید به زندگی متوسط پس از تشخیص این بیماری، ۷ تا ۱۵ سال است.

            تا کنون راهی برای علاج و رفع پارکینسون در سالمندان پیدا نشده اما روش‌هایی برای درمان و کاهش عوارض این بیماری وجود دارد، درمان اولیه معمولاً با تجویز داروهای لوودوپا، داروهای بازدارنده مونوآمین اکسیداز یا داروهای آگونیست دوپامین شروع می‌شود، با پیشرفت بیماری، اثر این داروها کمتر می‌شود و عوارض جانبی مانند دیسکینزی (حرکات غیرارادی عضلات) بروز می‌کند.

            در این مرحله، ممکن است داروها به صورت ترکیبی استفاده و دوز آنها افزایش داده شود، مشخص شده‌است که رژیم غذایی و برخی اشکال کاردرمانی در بهبود این علائم تا حدی مؤثر است، در مواردی که بیمار دچار علائم شدید حرکتی است و به دارو پاسخ نمی‌دهد، گاهی از جراحی برای قراردادن ریز الکترونیک و تحریک عمقی مغز استفاده می‌شود.

            بیماری پارکینسون در سالمندان

            بیماری پارکینسون در سالمندان

            استفاده از پرستار سالمند و تکنولوژی برای به چالش کشیدن مغز

            به دلیل اینکه این بیماران دچار لرزش در اندام‌ها می‌شوند، نمی‌توانند بسیاری از فعالیت‌ها را با دست انجام دهند، آنها می‌توانند به کمک پرستار سالمند مخصوص بیماران پارکینسونی امورات خود را انجام داده و با استفاده از تکنولوژی کتاب، موسیقی و … را گوش دهند و حفظ کنند.

            توانبخشی موجب بهبود حرکات می‌شود

            به دنبال تحلیل سلول‌های مغزی این بیماران دچار اختلال در حرکت، تکلم، حرکت لب‌ها و … می‌شود که در نتیجه نیاز به خدمات توانبخشی و پرستار سالمند پیدا می‌کند، بیماران مبتلا به پارکینسون برای بهبود علائم بیماری نیازمند خدمات مستمر توانبخشی هستند.

            با انجام فیزیوتراپی منظم عضلات بیمار نرم می‌شود و فرد می‌تواند به حرکات خود ادامه دهد و در جامعه حضور داشته باشد، برخی از این بیماران دچار اختلالات شناختی می‌شوند یعنی ممکن است برخی مسائل را فراموش کنند که این مساله با آلزایمر کاملا متفاوت است.

            بیماران مبتلا به پارکینسون می‌توانند علاوه بر مصرف دارو با دریافت خدمات فیزیوتراپی منظم، حضور در جلسات گفتار درمانی و روانشناسی، به چالش کشیدن مغز، ارتقاء اعتماد به نفس در خود، ادامه فعالیت در جامعه همراه با بیماری زندگی کنند و صاحب فرزند شوند.

            رژیم غذایی بیماری پارکینسون در سالمندان

            بیماران مبتلا به پارکینسون دچار اختلال در بلع می‌شوند به همین دلیل و برای جلوگیری از بروز خفگی توصیه می‌شود همراهان بیمار و یا پرستار سالمند آنان از مصرف غذاهای آبکی و مایع در این بیماران خودداری کنند و بیشتر غذاهایی مانند پوره سیب زمینی و غیره را برای آنها تهیه کنند.

            به دلیل اختلال حرکت لب‌ها و بلع این بیماران دچار مشکل در تغذیه می‌شوند زیرا ممکن است غذا به جای معده وارد ریه و در نتیجه خفگی فرد شود به همین دلیل توصیه می‌شود غذاهای پوره‌ای مصرف کنند و اکیداً از مصرف غذاهای آبکی و مایع خودداری کنند.

            پارکینسون در سالمندان

            پارکینسون در سالمندان

            مناسب سازی محیط خانه برای مبتلایان به پارکینسون

            با توجه به اینکه بیماران مبتلا به پارکینسون دچار سفتی عضلات و لرزش اندام‌ها می‌شوند، برای جلوگیری از سقوط و زمین خوردن بیماران به اعضای خانواده و پرستار سالمند آنها توصیه می‌شود خانه را برای این بیماران ایمن کنند.

            خانه باید از نور کافی برخوردار باشد، پله‌ها دارای نرده و حفاظ باشد، دمای اتاق بیمار تنظیم شود، اشیای شکستنی از مسیر تردد بیماران برداشته شود، در سرویس‌های بهداشتی صندلی یا دستگیره نگه‌دارنده نصب شود.

            چون پارکینسون در افراد بالای 60 سال بیشتر رخ می‌دهد و این بیماران دچار تغییرات فشار خون هستند که این امر علاوه بر مساله سقوط موجب اختلال خواب در بیماران می‌شود که این مساله می‌تواند با کتاب خواندن و یا گوش دادن به موسیقی برطرف شود.

            خدمات شرکت پرستاری رایا مهر در خصوص بیماران مبتلا به پارکینسون

            اگر در منزل بیمار مبتلا به پارکینسون و یا سالمند مبتلا به پارکینسون دارید، بدون نگرانی مراقبت و پرستاری از سالمند مبتلا به پارکینسون خود را به پرستاران شرکت رایا مهر بسپارید.

            به اشتراک گذاری
            0
            رایا مهر
            رایا مهر
            شرکت رایا مهر در سال ۹۴ دست به نوآوری زد و با توجه به نیاز روز افزون جامعه با مدیریت سرکار خانم مهناز حسینی ابریشمی که علاوه بر تخصص پرستاری، کارشناس ارشد روانشناسی نیز بودند، توانست با تلفیق این دو رشته مهم تجربی و انسانی، شکل نوینی از خدمت رسانی این حوزه را با در نظر گرفتن نیاز افراد پر مشغله ایجاد نمایند، در تاسیس مرکز خدمات پرستاری رایا مهر در واقع در کنار تجربه و تخصص کاری مسئله مهم ارتباط عاطفی و روابط عمومی بالا برای تمامی سطوح مراقبتی و خدماتی در نظر گرفته شده است.

            مطالب مرتبط

            پرستار سالمند در جنوب تهران

            پرستار سالمند در جنوب تهران

            جولای 28, 2024

            پرستار سالمند در جنوب تهران


            اطلاعات بیشتر
            علل بروز آلزایمر در سالمندان چیست؟

            علل بروز آلزایمر در سالمندان چیست؟

            مارس 6, 2024

            علل بروز آلزایمر در سالمندان چیست؟


            اطلاعات بیشتر
            نکات مهم و ضروری برای نگهداری از سالمند در منزل

            نکات مهم و ضروری برای نگهداری از سالمند در منزل

            فوریه 21, 2024

            نکات مهم و ضروری برای نگهداری از سالمند در منزل


            اطلاعات بیشتر

            Comments are closed.

            مرکز خدمات پرستاری در منزل ارکان مهر رایا

            خیابان آزادی-بلوار شهیدان-برج زیتون-طبقه 12-واحد b4
            پست الکترونیک info@Rayamehr.com
            موبایل جهت موارد ضروری ۰۹۳۵۵۳۴۳۲۶۷
            شماره تماس
            ۶۶۰۷۳۷۲۱ (۰۲۱)
            ۶۶۰۷۳۷۱۱ (۰۲۱)
            ۶۶۰۷۳۷۰۷ (۰۲۱)

            خدمات پرستاری در منزل در تهران و کرج

            پرستار سالمند در منزل

            پرستار کودک در منزل

            پرستار بیمار در منزل

            انجام امور منزل (نیروی خدماتی خانم و آقا)

                      نتیجه مرتبط پیدا نشد نتایج جستجو