• 02166073707
  • 02166073721
خدمات پرستاری ارکان مهر رایاخدمات پرستاری ارکان مهر رایاخدمات پرستاری ارکان مهر رایاخدمات پرستاری ارکان مهر رایا
  • خانه
  • خدمات
  • درباره ما
  • نظرات مشتریان
  • مقالات
  • تماس با ما
✕
            نتیجه مرتبط پیدا نشد نتایج جستجو

            نیازهای سالمندان چیست؟ (مشکلات و راهکارهای مناسب)

            • خانه
            • مقالات خدمات پرستاری در منزل
            • خدمات در منزل سالمندان
            • نیازهای سالمندان چیست؟ (مشکلات و راهکارهای مناسب)
            سکته مغزی در سالمندان
            علائم سکته مغزی در سالمندان
            دسامبر 17, 2022
            پوکی استخوان در سالمندان
            پوکی استخوان در سالمندان | پیشگیری، علائم تشخیص، عوارض و خطرات، درمان
            ژانویه 4, 2023
            سالمندان

            سالمندان

            فهرست مطالب:

            • نیازهای سالمندان چیست؟ (مشکلات و راهکارهای مناسب)
              • مشکلات رایج سالمندان و راهکارهای مناسب
              • نیازهای عاطفی سالمندان
              • نیازهای روانی سالمندان چیست؟
              • نیازهای عاطفی سالمندان چیست؟
              • سخن پایانی

            نیازهای سالمندان چیست؟ (مشکلات و راهکارهای مناسب)

            جمعیت سالمندان در جهان رو به افزایش است. بر اساس داده‌های World Population Prospects در چند دهه آینده این روند سرعت بیشتری می‌گیرد. پیش‌بینی می‌شود بین سال‌های 2015 تا 2030 تعداد افراد 60 سال یا بیشتر در سراسر جهان 56 درصد رشد کند و از 901 به 1.4 میلیارد نفر برسد. این تغییر جمعیت از کشورهای با درآمد بالا مانند ژاپن و فرانسه شروع شد و اکنون به کشورهای با درآمد پایین نیز رسیده است. پیش‌بینی می‌شود تا سال 2050، 80 درصد از سالمندان در کشورهای با درآمد کم و متوسط زندگی کنند.

            به این تربیت مهم است که همه کشورها بخصوص کشورهای متوسط، سالمندی سالم را ترویج کنند. و به سالمندان کمک کنند تا توانایی‌های عملکردی خود را برای برآوردن نیازهای اساسی خود حفظ کنند. به طور کلی نیازهای اساسی شامل امنیت مالی، ایمنی شخصی، مراقبت‌های بهداشتی و سلامت روان خواهد بود. در ادامه به طور مفصل به نیازها و مشکلات سالمندان و همچنین راهکارهای مواجهه با آن‌ها خواهیم پرداخت.

             

            مشکلات رایج سالمندان و راهکارهای مناسب

            افزایش سن می‌تواند با سفیدی مو، چین و چروک، فراموش کردن محل پارک ماشین و… همراه باشد و  مشکلات سلامتی منحصر به فردی را به وجود آورد. با توجه به اینکه در آینده سالمندان 12 درصد از جمعیت جهان را تشکیل می‌دهند (این عدد تا سال 2050 به 22 درصد افزایش پیدا خواهد کرد)، مهم است چالش‌هایی که افراد با افزایش سن با آن مواجه می‌شوند را درک کنیم و بدانیم چه اقدامات پیشگیرانه‌ای آن‌ها را در جهت پیری سالم قرار می‌دهد. بعضی از سالمندان نیاز به مراقبت بیشتری احتیاج دارند، در این صورت پرستار سالمند در منزل به کمک فرد و خانواده خواهد آمد.

             

            شرایط سلامتی مزمن

            طبق گزارش شورای ملی سالمندی، حدود 92 درصد از سالمندان حداقل یک بیماری مزمن و 77 درصد از آن‌ها حداقل دو بیماری دارند. بیماری های قلبی، سکته مغزی، سرطان و دیابت از جمله شایع ترین و پرهزینه ترین بیماری های مزمن هستند که هر ساله باعث دو سوم مرگ و میر می شوند. مرکز ملی پیشگیری از بیماری‌های مزمن و ارتقای سلامت توصیه می‌کند با یک پزشک برای معاینه سالانه، حفظ یک رژیم غذایی سالم و ورزش روتین برای کمک به مدیریت یا پیشگیری از بیماری‌های مزمن ملاقات کنید.

             

            سلامت شناختی | زوال عقل

            سلامت شناختی بر توانایی فرد در تفکر، یادگیری و به خاطر سپردن متمرکز است. شایع ترین مشکل سلامت شناختی که سالمندان با آن مواجه هستند، زوال عقل است. تقریبا 47.5 میلیون نفر در سراسر جهان به زوال عقل مبتلا هستند که پیش‌بینی می‌شود تا سال 2050 این عدد تقریبا سه برابر شود. شایع‌ترین شکل زوال عقل بیماری آلزایمر است که حدود پنج میلیون نفر از افراد بالای 65 سال در ایالات متحده از آن رنج می‌برند. به گفته موسسه ملی پیری، بیماری‌های مزمن می‌توانند خطر ابتلا به زوال عقل را افزایش دهند؛ مانند مصرف مواد مخدر، دیابت، فشار خون بالا، افسردگی، HIV و سیگار. در حالی که هیچ درمانی برای زوال عقل وجود ندارد، اما پزشکان می‌توانند با یک برنامه‌ی درمانی دارویی آن را کنترل کنند.

            بیشتر بخوانید: راه‌های تقویت حافظه سالمندان 

             

             

            سلامت روان | افسردگی

            یکی از اختلالات روانی رایج در میان سالمندان افسردگی است که در 7 درصد جمعیت سالمندان دیده می‌شود. متاسفانه اغلب اوقات، مشکلات روحی سالمندان کمتر تشخیص داده می‌شود و تحت درمان قرار نمی‌گیرند. از آنجایی که افسردگی می‌تواند یکی از عوارض جانبی بیماری‌های مزمن باشد، بنابراین کنترل آن‌ها به جلوگیری از ابتلا به افسردگی کمک می‌کند. به این ترتیب ترویج سبک زندگی سالم مانند حمایت اجتماعی از سوی خانواده، دوستان یا گروه‌های حمایتی می‌تواند به درمان افسردگی کمک کند.

             

            آسیب جسمی | سقوط

            زمین خوردن علت اصلی آسیب در میان سالمندان است، هر 29 دقیقه یک سالمند بر اثر زمین خوردن جان خود را از دست می‌دهد. افزایش سن باعث کوچک شدن استخوان‌ها و از دست دادن قدرت و انعطاف پذیری ماهیچه‌ها می‌شود، به همین علت سالمندان بیشتر در معرض از دست دادن تعادل، کبودی و شکستگی استخوان هستند. دو بیماری که نقش مهمی در ضعف سالمندان دارند، پوکی استخوان و آرتروز هستند. در بسیاری موارد، می‌توان از طریق آموزش، افزایش فعالیت بدنی و اصلاحات عملی در خانه از سقوط پیشگیری کرد.

             

            سوءتغذیه

            سوء تغذیه در افراد بالای 65 سال کمتر تشخیص داده می‌شود و معمولا منجر به ضعف سیستم ایمنی و ضعف عضلانی خواهد شد. از علل سوء‌تغذیه می‌توان به افسردگی، اعتیاد به الکل، محدودیت‌های غذایی، کاهش تماس اجتماعی و درآمد پایین اشاره کرد. تغییرات کوچک در رژیم غذایی مانند افزایش مصرف میوه و سبزیجات و کاهش مصرف چربی اشباع شده و نمک می‌تواند به رفع مشکلات تغذیه سالمندان کمک کند.

             

            اختلالات حسی

            اختلالات حسی مانند بینایی و شنوایی، در افراد بالای 70 سال بسیار رایج هستند. بر اساس گزارش CDC (مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ایالات متحده آمریکا) یک نفر از هر شش سالمند دچار اختلال بینایی و یک نفر از هر چهار سالمند اختلال شنوایی را تجربه می‌کنند. خوشبختانه هر دوی این مشکلات به کمک عینک و سمعک قابل درمان هستند.

             

            بهداشت دهان و دندان

            با وجود اینکه یکی از مهم‌ترین مسائل برای سالمندان سلامت بهداشت دهان و دندان است، اغلب نادیده گرفته می‌شود. بخش بهداشت دهان CDC دریافته است که حدود 25 درصد از بزرگسالان بالای 65 سال دندان‌های طبیعی خود را ندارد. توجه کنید این آمار مربوط به ایالات متحده است و به نظر نمی‌رسد در ایران دندان‌های سالمندان وضعیت بهتری داشته باشد. مشکلات دهان و دندان مرتبط با افراد مسن شامل خشکی دهان، بیماری لثه و سرطان می‌شود. این شرایط را می‌توان با انجام معاینات منظم دندانپزشکی مدیریت یا پیشگیری کرد. اگرچه با توجه به هزینه‌های بالای دندانپزشکی دسترسی به مراقبت‌های دهان و دندان برای سالمندان دشوار است.

             

            سوء مصرف مواد

            متاسفانه مصرف الکل یا مواد مخدر در میان سالمندان بیشتر از آنچه تصور می‌شود، شایع است. انتظار می‌رود تعداد افراد مسن با مشکلات سوء مصرف مواد بیشتر شود. موسسه ملی مواد مخدر دریافته است که سوء مصرف مواد می‌تواند به دلیل ناتوانی در پرداخت هزینه‌ها و مشکلات روانی باشد.

             

            کنترل مثانه و یبوست

            بی‌اختیاری و یبوست هر دو با افزایش سن همراه هستند و می‌توانند بر کیفیت زندگی افراد مسن تاثیر بگذارند. علاوه بر تغییرات مربوط به سن، این دو می‌توانند به دنبال مسائل دیگری مانند عدم پیروی از یک رژیم غذایی متعادل و رنج بردن از بیماری‌های مزمن نیز به وجود بیایند. برای جلوگیری از این مشکلات، رژیم غذایی سالم، ورزش منظم و متعادل نگه‌داشتن وزن توصیه می‌شود. لازم به ذکر است درمان‌های پزشکی موثری وجود دارد و افراد مسن نباید از مشورت با پزشک خود خجالت بکشند.

             

            نیازهای عاطفی سالمندان

            آیا نیازهای عاطفی سالمندان را می‌شناسید؟ همه‌ی افراد نیازهای عاطفی اولیه دارند اما بیشتر افراد به تغییرات جسمی و ناتوانی‌های مرتبط با افزایش سن توجه می‌کنند. در حالی که تغییرات عاطفی در دوران پیری بسیار رایج است.

            به طور کلی سالمندی یک فرآیند خسته کننده است که می‌تواند آهسته و پیوسته نباشد. بعضی از بزرگسالان ممکن است در اثر تصادف یا تشخیص ناگهانی بیماری که بلافاصله بر زندگی روزمره آن‌ها تاثیر می‌گذارد، دچار بحران شوند.

             

            نیازهای اجتماعی سالمندان

            مطالعات نشان داده‌اند که مشکلات اجتماعی سالمندان مانند انزوای اجتماعی و تنهایی منجر به بیماری‌های جدی در افراد مسن می‌شود. در ادامه به دو نیاز اجتماعی سالمندان می‌پردازیم که می‌تواند با انزوا و تنهایی مقابله یا حتی از آن جلوگیری کند.

             

            1. روابط معنادار

            سالمندان به روابط و تجربیات معنادار نیاز دارند. بیشتر مردم در سنین جوانی خود تمایل دارند تا آشنایی‌های معمولی داشته باشند، اما با افزایش سن روابط عمیق‌تر خواهد شد. توجه کنید که سالمندان ترحم شما را نمی‌خواهند. می‌خواهند بدانند که شما واقعاً به آن‌‌ها اهمیت می‌دهید، نه اینکه به خاطر احساس گناه به ایشان محبت کنید. همراهی یک مراقب حرفه‌ای و یک دوست می‌تواند مناسب باشد.

             

            2. تعاملات اجتماعی منظم

            کاهش تعاملات اجتماعی باعث کناره‌گیری ناخواسته سالمندان از اجتماع خواهد شد. در طول همه‌گیری کرونا، تعاملات اجتماعی از قبل هم محدودتر شد. پیشنهاد می‌کنیم:

            •         با اعضای پیر خانواده تماس بگیرید و با آن‌ها گفتگو کنید.
            •         از آن‌ها بخواهید خلاصه‌ای از اتفاقات روز را برای شما توضیح دهند.
            •         بپرسید که چه احساسی دارند و آیا به یک سرگرمی جدید مشغول شده‌اند؟
            •         حتما در مورد دوران کودکی از آن‌ها سوال کنید و بخواهید که خاطره‌ای را برایتان تعریف کنند تا عضلات حافظه آن‌ها را تمرین دهید.

            * به طور کلی بهترین کاری که می‌توانید در گفتگو با یک فرد مسن انجام دهید، گوش دادن است. گوش شنوا باشید.

             

            نیازهای روانی سالمندان چیست؟

            مسائل مربوط به سلامت روان در میان سالمندان گسترده است. بیش از 2 میلیون آمریکایی 65 ساله و بالاتر با مشکلات روحی دست و پنجه نرم می‌کنند و با نوعی افسردگی زندگی می کنند. اگرچه افسردگی در بزرگسالان جوان‌تر شایع‌تر است، اما شروع افسردگی در افراد مسن‌تر می‌تواند ناشی از تشخیص بیماری مزمن، سوگ و از دست دادن تماس اجتماعی باشد.

            تحقیقات نشان می دهد که افسردگی اواخر عمر و بیماری آلزایمر ممکن است با هم ارتباط داشته باشند. به عنوان یکی از اعضای خانواده‌ی یک فرد مسن، با استفاده از راهکارهای زیر ذهن آن‌ها را تحریک کنید:

            •         بازی‌های فکری انجام دهید.
            •         برای بیان افکار و احساسات واقعی به آن‌ها فضا دهید.
            •         به منظور یادآوری خاطرات مثبت، آلبوم عکس تماشا کنید.
            •         در صورت صحبت تلفنی از آن‌ها بخواهید تجربیات گذشته را به یاد بیاورند یا حرفی که به تازگی گفته‌اند را تکرار کنند.

             

             

             

            نیازهای عاطفی سالمندان چیست؟

            همانطور که می‌توانید تصور کنید، تغییرات عاطفی در سالمندان مجموعه‌ای از فرازها و فرودها است. برخی از افراد مسن گزارش می‌دهند که هر روز احساس شادی بیشتری دارند، در حالی که برخی دیگر افسردگی سالمندان را تجربه می‌کنند.

            مطالعات نشان داده است که زنان مسن‌تری که سطح حمایت عاطفی پایینی را گزارش می‌کنند، دو برابر بیشتر از زنانی که سطح حمایت عاطفی بالایی دارند، در خطر مرگ هستند. گاهی اوقات وقتی جامعه بزرگی در اطراف خود داریم، می توانیم حمایت عاطفی را بدیهی بدانیم.

            با این حال، والدین سالخورده شما به احتمال زیاد جامعه بزرگی ندارند که حمایت عاطفی قابل توجهی برای آنها فراهم کند. در هر فرصتی که به دست می آورید، ارزش عزیزان سالخورده خود را تایید کنید و تمام تلاش خود را برای همدردی با او انجام دهید تا دچار مشکلات روحی دوره‌ی سالمندی نشوند.

             

            3 نیاز عاطفی اصلی سالمندان

            با بالا رفتن سن ممکن است احساس بی‌فایده بودن، تنهایی، عصبانیت یا حتی انکار سلامتی و توانایی‌ها در افراد قوت پیدا کند. تنها زندگی کردن ممکن است احساسات منفی را تشدید کند. در ادامه به بررسی سه نیاز عاطفی سالمندان می‌پردازیم.

             

            امنیت و ایمنی

            آیا می دانستید که افراد مسن بیشتر از سرقت، استرس مالی یا مشکلات سلامتی از زمین خوردن می‌ترسند؟ فراهم کردن یک محیط امن و ایمن برای رفاه سالمندان بسیار مهم است. به طور منظم خانه والدین سالخورده خود را از نظر خطرات ارزیابی کنید. بررسی کنید که آیا آنها درهای خود را در شب قفل می‌کنند یا برای اطمینان از ایمنی آنها یک سیستم امنیتی خانه نصب کنید.

             

            ارتباط

            مردم بدون توجه به سنشان به ارتباط نیاز دارند. احساس قطع ارتباط عاطفی و فیزیکی با افراد می‌تواند برای سلامتی فرد مضر باشد. به دلیل کووید-19، 56 درصد از سالمندان با کاهش تعاملات اجتماعی احساس انزوا کردند. از فناوری برای ارتباط با اعضای پیر خانواده استفاده کنید.

             

            خودمختاری

            سالمندان در تمام زندگی خود بزرگسالان مستقلی بوده‌اند. پیر شدن و تکیه بر دیگران می تواند یک تجربه سخت برای آن‌ها باشد. مراقبین در منزل گزینه بسیار خوبی برای افراد مسنی هستند که می‌توانند استقلال خود را حفظ کنند اما به مراقبت منظم نیز نیاز دارند. با خدمات پرستاری در منزل نیازهای عاطفی سالمندان و نیازهای جسمانی مانند تهیه غذا، حمام کردن، لباس پوشیدن و غیره به راحتی برآورده خواهد شد.

             

            سخن پایانی

            درک رشد اجتماعی و عاطفی در دوران پیری برای اعضای خانواده دشوار است، چه رسد به مدیریت آن. به عنوان فرزند بالغ والدین سالخورده، مجبور نیستید به تنهایی این کار را انجام دهید.

            نیازی نیست در میان یک زندگی پرمشغله نقش دیگری به خود بگیرید. ما اینجا هستیم تا در خدمت شما باشیم. آژانس خدمات پرستاری در منزل ارکان مهر رایا برای بهبود کیفیت زندگی افراد مسن و خانواده‌های آنها به وجود آمده است. کارشناسان متخصص مراقبت ما به شما کمک می کنند تا تصمیمات درستی بگیرید. برای اطلاعات بیشتر در مورد پرستاری از سالمندان در منزل و اطلاع از قیمت پرستار سالمند با ما تماس بگیرید.

            بیشتر بخوانید: نکات مهم و ضروری برای نگهداری از سالمند در منزل

             

            منابع:

            knepublishing.com

            stowellassociates.com

            به اشتراک گذاری
            0
            تیم تولید محتوا و سئو بیزکوک
            تیم تولید محتوا و سئو بیزکوک

            مطالب مرتبط

            وظایف پرستار سالمند در منزل

            وظایف پرستار سالمند در منزل

            ژانویه 21, 2023

            وظایف پرستار سالمند در منزل چیست؟


            اطلاعات بیشتر
            افسردگی سالمندی

            افسردگی سالمندی

            ژانویه 15, 2023

            افسردگی سالمندی چیست؟ | پیشگیری، علائم تشخیص، عوارض و خطرات، درمان


            اطلاعات بیشتر
            پوکی استخوان در سالمندان
            ژانویه 4, 2023

            پوکی استخوان در سالمندان | پیشگیری، علائم تشخیص، عوارض و خطرات، درمان


            اطلاعات بیشتر

            دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

            نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

            مرکز خدمات پرستاری در منزل ارکان مهر رایا

            خیابان آزادی-بلوار شهیدان-برج زیتون-طبقه 12-واحد b4
            پست الکترونیک info@Rayamehr.com
            موبایل جهت موارد ضروری ۰۹۳۵۵۳۴۳۲۶۷
            شماره تماس
            ۶۶۰۷۳۷۲۱ (۰۲۱)
            ۶۶۰۷۳۷۱۱ (۰۲۱)
            ۶۶۰۷۳۷۰۷ (۰۲۱)

            خدمات پرستاری ارکان مهر رایا

            خدمات پرستاری در منزل در تهران و کرج

            پرستار سالمند در منزل

            پرستار کودک در منزل

            پرستار بیمار در منزل

            انجام امور منزل (نیروی خدماتی خانم و آقا)

            © تمامی حقوق این وب سایت برای خدمات پرستاری ارکان مهر رایا محفوظ می‌باشد.  طراحی، سئو و تولید محتوا بیزکوک http://bizkook.com
                      نتیجه مرتبط پیدا نشد نتایج جستجو